Menü
ÜYELİK İŞLEMLERİ
Sepetim

Bir Mamut Nasıl Yenir

Yayınevi : Timaş Yayınları
Yazar : Uta Seeburg
Barkod : 9786050848861
Ürün Kodu : 15201.01.6215
Sayfa Sayısı : 208
150,00 TL
200,00 TL
%25
İndirim
Beğen

Tükendi

Gelince Haber Ver
Paylaş
Fiyat Alarmı Tavsiye Et

Hamburgerin savaş sonrası dönemin “verimli çalışma etiğinin” sonucu olarak ortaya çıktığını biliyor muydunuz? Peki ya Romalı gladyatörlerin kölelerden de alt bir toplumsal sınıfa ait olduklarından yalnızca tahıl yiyebildiklerini? “Piknik” kavramını İngiltere’de yaygınlaştıranın Fransız Devrimi’nden kaçan soylular olduğunu?
Yemek insani bir ihtiyaç ve zevktir, fakat bunun yanında çağları ve kıtaları aşan toplumsal bir rolü de üstlenmiştir: Sofralar toplumsal huzuru tesis eder, isyanlar çıkartır, gücü simgeler ve acımasız bir hiyerarşi barındırır. Uta Seeburg, uygarlığın başlangıcından günümüze özenle bir araya getirdiği 50 yemek serüveniyle insanın; gelişimin ve ilerlemenin, geleneğin ve inancın, aidiyetin ve ayrımcılığın öyküsünü anlatıyor.

Kitaptan Alıntılar: Yemeklerin her biri kendi zamanının çocuğudur ve belirli bir dönemin insanlarını neyin harekete geçirdiği, bu insanların düşüncelerinin ne etrafında döndüğü ve nelerden hoşlandıkları hakkında bir şeyler söyler.

Gıda sosyal bir temel ve topluluktur ama aynı zamanda içinde güç ve acımasız bir hiyerarşi de barındırır.

Yemek elbette zevktir ama aynı zamanda hafıza, dünyadan kaçış ve nostaljidir de.

Birbirini beslemek ilgi ve şefkati ifade eder –yemek yemenin doğasında var olan birlikteliği en uç noktaya taşır.

Yemek konusu yakınlık ve uzaklığın, temas ve yabancılığın müzakere edildiği bir alandır.

Arka Kapak Metni:  “Piknik” kavramını İngiltere’de yaygınlaştıranın Fransız Devrimi’nden kaçan soylular olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya Romalı gladyatörlerin kölelerden de alt bir sınıfa ait olduklarından yalnızca tahıl yiyebildiklerini? Çinlilerin hot pot’u Moğollardan öğrendiklerini?

Yemek insani bir ihtiyaç ve zevktir, fakat bunun yanında çağları ve kıtaları aşan toplumsal bir rolü de üstlenmiştir: Sofralar toplumsal huzuru sağlar, isyanlar çıkartır, gücü simgeler ve acımasız bir hiyerarşi tesis eder. Uta Seeburg, uygarlığın başlangıcından günümüze özenle bir araya getirdiği 50 yemeğin serüveniyle insanlığın; gelişimin ve ilerlemenin, geleneğin ve inancın, aidiyetin ve ayrımcılığın öyküsünü anlatıyor.

“Okurlara tarihin durağan, renksiz ya da sıkıcı olmadığı konusunda güvence veren Seeburg, bu kitapla tartışmasız dikkatimizi çekiyor.” –Booklist
“Su gibi akan kısacık ve neşeli bölümler, dönemler ve kültürler arasında ilginç benzerlikler ortaya koyuyor... Hayal gücünün hakkını teslim eden bir mutfak tarihi.” –Foreword
“Uta Seeburg, 50 lokmada tarihin karakterlerine hayat veriyor.” –Max Miller, New York Times çoksatanı yazar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.