Olandan Olasıya
Bu büyük kutuplaşma ve umutsuzluk zamanlarında, eğer dünyadaki herhangi bir şey hakkında fikir birliği varsa, o da geleceğe dair endişedir. Yalnızlık, anksiyete ve depresyon, özellikle gençler arasında muazzam oranda bir akıl sağlığı krizinin habercisi. Felaketler, iklim değişikliği, biyo-çeşitlilik kaybı, gıda güvensizliği her geçen gün daha kronik bir hal alıyor. Ekosistemlerin ve toplulukların yaralarının sarılması, iletişim kurulması ve çözüm üretilmesi gerekiyor.
Dönüşüm hareketi kurucu ortağı Rob Hopkins'in söylediği gibi, şeylerin dönüşebileceğine ve kültürlerin hızlı, dramatik ve beklenmedik bir şekilde daha iyiye doğru değişebileceğine dair çok sayıda kanıt var. Hopkins, değişim gücüne sahip olduğumuzu söylüyor, ancak başarısız oluyoruz çünkü en kritik aracımızın çürümesine büyük ölçüde izin verdik: Hayal gücü. Hayal gücü empatinin, daha iyi bir yaşamı ve olumlu bir geleceği öngörmenin ve sonrasında canlandırmanın merkezinde yer alıyor. Ama bugün hayal gücü tam olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz anda olması gerektiği kadar hayatımızın merkezinde değil. Bu tutkulu keşifte Hopkins, hayal gücünün neden azaldığını, onu canlandırmak ve geri kazanmak için ne yapmamız gerektiğine dair soruların cevaplarını arıyor. Çünkü bunu yaptıktan sonra, insanlık ve dünya adına başarabileceğimiz şeyin sonu yok.
Olandan Olasıya, şu anda bunu başaran bireylerin ve toplulukların öykülerini anlatıyor. Bu kitap, daha iyisi için takip etmemiz gereken hızlı ve dramatik değişim sürecini besleyecek kolektif hayal gücümüzü canlandırmak ve serbest bırakmak için bir eylem çağrısı.