Menü
ÜYELİK İŞLEMLERİ
Sepetim

Osmanlı Hanedanı'nın Kayıt Defteri

Yayınevi : Timaş Tarih
Barkod : 9786050829792
Ürün Kodu : 15201.01.4608
Sayfa Sayısı : 160
122,50 TL
175,00 TL
%30
İndirim
Beğen

Tükendi

Gelince Haber Ver
Paylaş
Fiyat Alarmı Tavsiye Et
Osmanlı Devleti, altı asır boyunca üç kıtada hüküm süren büyük bir devletti. Bu süre boyunca tek bir hanedan, yani Osmanoğulları Hanedanı tarafından yönetildi. Bu kadar uzun süre, bu kadar geniş bir coğrafyaya hükmetmeyi başarmış olan bu hanedanın üyeleri ve mensupları her zaman büyük bir merak uyandırdı. Sultan V. Murad’ın torunu Osman Selahaddin Osmanoğlu yaptığı bu çalışmayla, içeriden bir bakış açısıyla hanedan içinden edinilen bilgilerin yanı sıra yapılan araştırmaların sonucunda ulaşılan bilgilerle kaleme alınmıştır. Bu özelliğinin yanında sıradan bir tarih kitabı olmanın ötesinde içerdiği tablolar ve istatistikî verilerle Osmanlı Hanedanı’nın, özellikle, 19. ve 20. yüzyıllardaki üye ve mensupları hakkında bilinmeyen pek çok ayrıntıyı okuyucuların dikkatine sunmaktadır.
Bu eserde, ilk olarak, Osmanlı Hanedanı’nın tarihî geçmişine değinilmiştir. Burada hilafetin tarihçesi, Osmanlı fetihleri, Osmanlı armasının tarihçesi, Osmanlı Hanedanı’nın üyeleri ve mensuplarının kimler olduğu gibi konularda ayrıntılı bilgiler verilmiştir. Daha sonra, Padişahlar bölümünde ise, padişahların doğum tarihleri ve burçları, sünnet düğünleri, kılıç kuşanmaları, lakap ve mahlasları, bağlı olduğu tarikatlar, eş ve çocuk sayıları, saltanat süreleri ve vefat nedenleri gibi okuyucuların ilgisini çekecek konulara değinilmiştir. Bir sonraki bölümde ise Mart 1924’te çıkarılan bir kanun gereği Türkiye dışına sürgüne gönderilen Osmanlı Hanedan üyeleri ve mensupları hakkında bilgilerden bahsedilmiştir. Son bölümde ise, son asırda yaşamış ve halen yaşamakta olan hanedan üyeleri ve mensupları hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.
Osmanlı Hanedanı’nı saltanat devrinde, sürgün senelerinde ve günümüzde istatistikî verilerle ifade eden bu çalışma tam bir referans kitabı olarak bu konuya meraklı tarih okurlarının başucu eseri olacak.  

Sayfa Sayısı
160
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.